Nagradni konkurs za izradu postera za Svjetski dan standarda

27.04.2020.

Povodom Svjetskog dana standarda, koji se svake godine obilježava 14. oktobra, objavljen je nagradni konkurs za izradu postera na temu: „Zaštitimo planetu standardima“.

U cilju zaštite planete, potrebni su politička volja, konkretne aktivnosti i prava sredstva. Međunarodni standardi su jedno takvo sredstvo, jer se posredstvom standarda znanja i ekspertize dijele širom svijeta. Standardi pokrivaju sve aspekte uštede energije, kvaliteta vode i vazduha, i pružaju protokole i metode mjerenja. Primjenom standarda dolazi do smanjenja uticaja industrije na životnu sredinu, olakšana je ponovna upotreba ograničenih resursa i poboljšava se energetska efikasnost.

Prema uslovima konkursa, prijave je potrebno poslati do 21. juna 2020. godine, a jedan učesnik može poslati najviše tri idejna rješenja. Pobjednik će biti izabran putem javnog glasanja, a njegov poster koristiće se širom svijeta u cilju obilježavanja Svjetskog dana standarda, 14. oktobra 2020. godine. Prvoplasiranom sleduje nagrada od 1.500 švajcarskih franaka (CHF), dok će drugoplasirani i trećeplasirani dobiti po 500 CHF.

Više detalja o konkursu moguće je naći na: Enter the 2020 World Standards Day poster contest!