Institut za standardizaciju Crne Gore
Glavni meni

Poziv za obuku "Standardi za bezbjednost i kvalitet hrane"

Bezbjednost i kvalitet hrane danas predstavljaju značajan problem za ishranu ljudi. Globalni ciljevi održivog razvoja do 2030. godine, koje su definisale Ujedinjene nacije 2015. godine, kao "svijet bez gladi" i proizvodnja hrane iz održivih izvora, a zatim regulatorni zahtjevi i zahtjevi korisnika definisani u različitim standardima (HACCP sistem, ISO standardi, BRC standard, SQF, IFS, FSSC 22000 i dr.), čine ovu temu kompleksnom i u praksi često nerazumljivom.
Svrha ove obuke je da učesnicima ukaže na različitost ovih zahtjeva i da im omogući najbolji izbor standarda prilagođen njihovim procesima i vrsti proizvoda. Drugim riječima, želi se postići da organizacije izvrše najbolji izbor primjene standarda u oblasti kojom se bave.

Cilj obuke:

Obuka je namijenjena:

Predavač: gđa Slavica Jovanović, dipl.ing.hem.tehn., koja je dio svog radnog vijeka provela u industriji i državnim organima; Posjeduje veliko iskustvo na poslovima implementacije ISO 22000 i HACCP standarda.  

Vrijeme održavanje obuke: Obuka će se održati 28. novembra 2023. (utorak), zgrada Crvenog krsta u ul. Jovana Tomaševića br. 6 u Podgorici (Velika sala); od 09:00 do 15:00 časova, nakon čega će ISME učesnicima dodijeliti sertifikat kao zvaničnu potvrdu o pohađanoj obuci.  

Cijena obuke iznosi 80,00 € / po osobi. Za organizacije koje prijave više od jednog polaznika za istu obuku, odobrava se popust za ostale polaznike u iznosu od 30% visine naknade po učesniku. Naknada za učešce na obuci uključuje materijal za obuku (prezentacije predavača), uslugu online čitanja grupe standarda u periodu od 5 dana odmah nakon završene obuke, potvrdu o pohađanju obuke i osvježenje za vrijeme pauze.  

Za učešće na obuci možete se prijaviti putem linka: https://forms.gle/TJ4JfWRrnJygUYUj8
Za dodatne informacije možete nas kontaktirati na e-mail education@isme.co.me  i/ili na broj tel. 020 227 108.