Institut za standardizaciju Crne Gore
Glavni meni

MEST EN ISO 23036-2:2022

Mikrobiologija lanca hrane - Metode otkrivanja larvi Anisakidae L3 u ribi i proizvodima od ribe - Dio 2: Metoda vještačke digestije

Microbiology of the food chain - Methods for the detection of Anisakidae L3 larvae in fish and fishery products - Part 2: Artificial digestion method (ISO 23036-2:2021)
29.11.2022.

Opšte informacije

60.60     29.11.2022.

ISME

ISME/TK 003 Prehrambeni proizvodi

Evropski standard

07.100.30 Mikrobiologija hrane

engleski  

Kupovina

Objavljen

Jezik na kom želite da dobijete dokument.

Područje rada

Ovaj dokument navodi metod za otkrivanje larvi Anisakidae L3 koje se obično nalaze u morskim i anadromnim ribama. Metoda je primjenljiva na svježu ribu i/ili smrznutu ribu, kao i na blago prerađene riblje proizvode, kao što su marinirani, soljeni ili dimljeni. Takođe je pogodan za visceralne organe kao potvrdni metod za šemu vizuelne inspekcije. Metoda vještačke digestije[4][5][6] je primjenljiva za kvantifikaciju parazitskih infekcija procjenom broja parazita u muskulaturi ribe i, kada se primjenjuje na svježu ribu ili lagano obrađene riblje proizvode (nikada zamrznute prije obrade), određivanje održivost Anisakidae L3, koja može biti prisutna. Ova metoda se ne primjenjuje za određivanje vrste ili genotipa otkrivenih parazita. Konačna identifikacija se vrši morfološkim i/ili molekularnim metodama.

Povezane direktive

Direktive povezane sa ovim standardima

882/2004

2017/625

Životni ciklus

SADAŠNJE

Objavljeno
MEST EN ISO 23036-2:2022
60.60 Standard je objavljen
29.11.2022.

Povezani projekti

Identičan sa EN ISO 23036-2:2021

Identičan sa ISO 23036-2:2021

Upit za informaciju

Podnesi zahtjev

Pregled

Da biste vidjeli kompletan sadržaj, potrebno je da se prijavite preko svog registrovanog naloga.

Prijavite se